GNOSIS –
PHILOSOPHIA PERENNIS ET UNIVERSALIS
"Te avertizez, oricine ai fi, Oh! Tu care dorești să descoperi misterele
naturii, în care, dacă nu găsești în interiorul tău ceea ce cauți, cu atît
mai puțin poți găsi in afară. De asemenea, Dacă ignori excelențele
din casa ta, cum crezi că vei găsi alte Excelențe? In tine este ascunsă
comoara de comori, Oh! omule, cunoaște-te pe tine însuți și vei
cunoaște Universul și zeii. "Gnoza în Era Vărsătorului
de V.M. Samael Aun Weor, Fondator al Gnozei în Era Vărsătorului

"Din momentul în care studiile gnostice au progresat extraordinar de mult în ultima vreme, nici o persoană cultă ar cădea astăzi ca odinioară, în eroarea simplistă a curenților Gnostici  ce pot apărea la unele latitudini spirituale exclusive. Deși este adevărat că trebuie să luăm în considerare în orice sistem Gnostic elementele Elenistice de Est, inclusiv Persia, Mesopotamia, Siria, India, Palestina, Egipt, etc., niciodată nu ar trebui să ignorăm principiile Gnostice perceptibile în cultele religioase sublime de Nahuas, Toltecii, Aztecii, Zapotecs, Maya, Chibcha, Incașii, Quechua, etc., etc, etc, ale indo-Americii. Vorbind foarte sincer și răspicat fără echivoc, putem spune că: "Gnoza este un funcționalism foarte natural al conștiinței," o "Philosophia et Perennis Unversală".


Formarea spirituală
de VM Lakhsmi

" Este dureros să spun, dar , așa cum am menționat în capitolele anterioare , cu liderii mondiali , cu politicienii , cu religioșii, se intamplă la fel;  noi vedem omenirea împărțită în trei grupe deja definite ca:

Primul grup este format din persoane de credință , cei care spun : " Eu aparțin unei anumite religii ", dar nu îndeplinesc principiile lor;  pentru că ei cred că nu conduce la nimic , pur si simplu cred într- un singur botez pe care li s-a făcut , dar de fapt fără să comporte nici o schimbare radicală.

Al doilea grup este format din milioane de persoane care nu cred în nimic , nici nu-i  interesează, absolut deloc ceva legat de religie și văd totul ca și cum mar fi de modă veche sa se vorbească despre acest lucru , ei cred că sunt masterati în țară și domni pe pământ si că atunci cînd mori s-a terminat totul .

Al treilea grup este fomat   din fanatici religioși și dogmatici care cred că dețin adevărul absolut și cred că pentru dogmatismul lor se pot compara cu Dumnezeu : pentru această nesiguranță în care omenirea se desfăsoară, face ca  noile generații să nu aibă nimic sigur, concret, în condiții de siguranță . Uneori, se poate presenta un caz în care o mamă apartine unei religii iar tatăl altei religii ; mama îi spune copilului că salvarea se află  în religie pentru că ea o profesează ,tatăl îi  spune că adevărul este în religia, pe care el o profesează . Copilul începe să înțeleagă,  că unul dintre ei este greșit , și cum nu știe care dintre ei este greșit, până la urmă termină în a crede în nimic , pentru minciuna pe care i-au spus-o.

Frații predicatori religioși , în loc să facă multe comuniuni, și să nu mai condamne pe cei care nu cred  în predicile lor și în fanatismul lor , ei ar trebui să-și facă griji ceva  mai mult pentru a trăi învățătura pură a lui Hristos , Dragostea, Intelegerea ; pentru a fi mai increzători în ei înșiși și în ceea ce predică;  să aibă mai puțină teamă de a ramâne singuri, fără comunități .

Religia este un serviciu  care se împrumută Umanității; și trebuie să fie dezinteresat, nu se fac afaceri cu asemenea lucruri și trebuie să admitem  că orice persoană are liber-arbitru  pentru a alege ceea ce îi corespunde mai bine .

In ziua in care religioșii, toată lumea, va  înțelege că Dumnezeu este unul singur, că învățătura lui este una singură, că pe Pământul pe care l-a lăsat s-a stabilit Hristos, și care este împlinirea poruncilor Legii lui Dumnezeu, că este unica și singura cale ce conduce la salvarea sufletului uman; Dacă acest patrimoniu divin nu l-ar  pune în discuție  oamenirea pentru interesele lor , nu ar fi rivalitatea asta de concepte și opinii în relație cu Dumnezeu, astfel încât orice persoană care aspiră să caute propria sa răscumpărare, ar fi simțit necesitatea de a îndeplini Poruncile lui Dumnezeu și nu s-ar figăsi milioane de suflete rătăcitoare, cu multe credințe și dogme care nu conduc la nimic. Este cruda realitate a faptelor. "

V. M. Samael Aun Weor

V. M. Samael a fost născut la 6 martie 1917, în Santa Fe din  Bogota , în Columbia .

Este fondator al  Instituțiilor Gnostice din întreaga lume , reunind  astăzi învățăturile sale răspândite în întreaga Planetă .

V. M. Samael este autorul a peste 75 de cărți despre Esoterism , învățăturile sale conțin o sinteză ale  multor culturi și avem posibilitatea de a trăi prin faptele pe care aceast Venerabi Maestru ne-a lăsat .

Acesta este un Avatar al  Vărsatorului , care aduce un mesaj pentru Umanitate , afirmând doctrina lui Hristos și ai marilor Inițiați , care au existat o dată în lumea noastră . În viața lui , V. M. Samael Aun Weor  a exemplificat și a trăit doctrina Revoluției Conștiinței , invățând-u-ne  ceea ce este moartea psihologică, ce consistă în  dezintegrarea eroriilor și defectelor psihologice pentru a putea da naștere  virtuțiilor , în a doua naștere este vorba despre utilizarea rațională a energiilor noastre , și Sacrificiul Suprem pentru Umanitate .

V.M. Samael Aun Weor ne dezvăluie cu înțelepciunea lui , cu iubirea lui , și mai presus de toate , cu puterea lui , în lumina Gnozei , cele mai transcendentale  învățături pentru a ne putea  alătura propriei noastre ființe

V.M. Samael Aun Weor a creat Mișcarea Gnostică Creștină  Universală, unde s-a plasmat  prin El această doctrină gnostică,  în care El strălucește astăzi,  prin aura Universului și este potrivită pentru oricine dintre noi, în așa fel încît să o putem înțelege . Orice cititor, care în acest moment este interesat să aibă acces la unele dintre învățăturile sale , sau la cărțile sale, poate găsi aici o sursă de înțelepciune , prin care vă poate calma setea dumneavoastră de cunoaștere , și mai presus de toate , veți avea posibilitatea de a le pune în practică , și prin propria voastră experiență , de a putea avea propria voastră părere și de a trage propriile concluzii, referitor la  Divina Gnoză .

Găsim în acest Venerabil  Maestru al Înțelepciunii Infinite , o Fiinză capabilă de a ne proteja cu căldura sa, și de a  ne da șansa de a merge pe calea spirituală , ajutând pe toti acei devoți, care se găsesc pe drumul  ce își doresc să-l avanseze prin perfecțiunea lor, aceeia care vor să fie Bărbați și Femei utili în familie , în  societate și mai ales în  Interiorul cel mai Profund al Ființei lor . Pentru a cunoaște cu sigurantă stiința, viața și munca  ce aparțineau V.M  Samael Aun Weor,  este necesară o anume capacitate , ce se poate realiza numai printr- o viață de sfințenie, dreaptă,  o viață în care ne putem dedica cunoașterii  noastre proprie, să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne trezim conștiința noastră , care astăzi este adormită , numai atunci vom putea , probabil , să cunoaștem o secțiune minimă din viața și din Opera acestei  ființe minunată

Probabil dumneavoastră care citiți acest text , vă întrebați despre măreția V.M. Samael Aun Weor, și dacă așa este,   vă invităm să aprofundați , în așa fel încît să cunoașteți doctrina sa , să vă lansați pe propriile cunoștințe , în care , probabil, în viitorul nu mult  îndepărtat , am putea avea o sămânță în care , atunci când va fi oportun, va  da propriile fructe .

V. M. Samael Aun Weor , a coordonat Instituții Gnostice în toata Lumea și continuă să facă din lumea superioară ale conștiinței prin forța , și prin moștenirea doctrinară .


V. M. Lakhsmi


V.M. LAKHSMI a făcut posibilă prin munca lui intensă cu Confederațiile Instituțiilor Gnostice Mondiale , lucrînd din greu pentru Restaurarea Gnosticismului Universal în Venezuela , Columbia , Bolivia , Brazilia , Argentina , Uruguay , Chile , Paraguay , Ecuador , Peru , Republica Dominicană , Cuba , Mexic , Honduras , Guatemala , Costa Rica , El Salvador , Statele Unite , Puerto Rico și trecînd peste Bătrânul Continent , în Spania , Franța , Elveția , Italia , Grecia , Anglia , Germania

Acesta a fost desemnat ca Avatar al Vărsătorului , V. M. Samael , ca Restaurator al Instituțiilor Gnostice in perioada anilor 90 , in care a fost  îndeplinită cu precizie , făcând o  Confederație Mondială .

Este un mare Maestru plin de o supremă iubire către  Umanitate , cu o profundă înțelepciune , cu un Mare Spirit de temperament  puternic.

Acesta este interpretul fidel al Doctrinei de Avatara și al lui Hristos , Măestria sa a fost în măsură să creeze în diferite țări, vartejuri de lumină unde se poate depozita înțelepciunea ,  puterea și darul de a înțelege că pentru toate  acele esențe dornice de cunoaștere ar putea  obține o parte din adevăr .

El a scris o mulțime de cărți , unde relevă Doctrina Gnostică astfel încât să poată înțelege toată lumea această mare cunoaștere, ce poate ajuta ființa umană să înțeleagă cauza existenței sale . Printre Operele sale se găsesc următoarele : " Lumină în întuneric " , " Recitalul unui Popor " , " In Vărsător un nou Exod , " " Era Vărsătorului " , " Reflecțiile unui Cercetător " , " Astfel este Umanitatea " , " Evanghelia lui Iuda " , " Întoarcerea lui Mesia " , " Instrucțiuni pentru Tineret " și " Pamântul Promis " .

I-a corespuns V. M. Lakhsmi descoperirea Bijuteriilor Dragonului Galben , înțelepciunea atât de infinită care a făcut o  invățătură pentru epoca în care trăim , si are ca obiectiv prepararea fiecarui discipol care in aceste momente, urcă repede muntele atât de stâncos pentru Inițiere. Bijuteriile Dragonului Galben, ne permite cunoașterea  teribilei  realităti, și imensa înțelepciune mistuitoare, care există în lumea inferioară , unde sufletul este pregătit pentru ca atunci când va ieși la lumină sa se poată  reuni din nou cu Fiinta sa. In măruntaiele pământului este un anumit tip de cunoștințe de care avem nevoie să întrupăm , si de accea, noi trebuie să trăim o viață bogată în experiențe , practicând doctrina Libertății, care este Gnoza .

VM Lakshmi , cu lumina și iubirea lui a fost capabil să-și îndeplinească la maxim Marele Kabir Iisus, atunci când a spus : " Pentru roadele lor îi veți cunoaște " , astfel este un suflet atât de mare, care a putut cristaliza în acest plan de existență, tot ajutorul și orientamentul, de care are nevoie un popor, în toate domeniile unde se poate exprima omul, de la Uman la Divin .  Toate aceste lucruri le-a făcut din Casa în Casă, pentru copiii neajutorați , Centre de Reabilitare , Congrese Mondiale , în care toată lumea a primit încurajarea de care avea nevoie, pentru a putea avea dorința de a fi eliberați, organizând Instituții Gnostice în toate țările menționate mai sus .
Ce este Gnoza?

Gnoza este un cuvânt antic grecesc care înseamnă "Cunoștință" este o cunoaștere experimentală, trăită, în toate domeniile ce sunt  inerente ființei umane; alăturați-vă aceastei pagini pentru a descoperi adevăratul sens al Gnozei ...
GNOSIS  Noscete Ipsum!
Gnoza SAMAEL - LAKHSMI